BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     031 365 458

0Item(s)
0 Items Košarica

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

O nas

Naša zgodba

Bi se radi vrnili k naravi in izkoristili njeno zdravilno moč pa nimate dovolj znanja katera rastlina je najboljša za vas? Lahko vam pomagamo in svetujemo, pri izbiri rastlin ali prehranskih dopolnil, glede na trenutno neravnovesje vašega organizma in okoliščine.

Načela varnega in odgovornega "samozdravljenja" so pomembna predvsem v primerih, ko prehranska dopolnila kombiniramo z določenimi farmacevtskimi izdelki. S pravilno uporabo se tako izognemo nezaželenim učinkom. V vsaki rastlini lahko najdemo aktivne snovi, ki nam omogočajo obdržati in ohranjati funkcionalno ravnotežje v telesu. Pomoč strokovnega znanja na tem področju nam omogoča razumevanje, katere rastline so najprimernejše za posameznika, saj dobro vemo, da ni vsaka rastlina za vsakogar. Ko zbolimo iščemo hitre rešitve kako povrniti zdravje. Na socialnih medijih je prisotno veliko informacij o tem kako povrniti ravnovesje kar lahko predstavlja veliko nevarnost za uporabnika. Dostopnost prehranskih dopolnil in zdravilnih rastlin je iz dneva v dan večja. Vidik ustreznega znanja glede izbire prehranskega dopolnila je zelo pomemben saj uporabniki ne poznajo medsebojno delovanje zdravil rastlinskega izvora v kombinaciji s sinteznimi zdravili kar lahko pripelje do zapletov. Torej, kako danes dobiti zanesljivo informacijo, če je določena rastlina ali prehransko dopolnilo trenutno najboljša izbira za posameznika? V podjetju FITO-TM ponujamo Individualno svetovanje glede izbire rastlin in kvalitetnih prehranskih dopolnil za različne zdravstvene težave (z namenom, da se izognemo morebitnim stranskim učinkom v primeru, če že uporabljate sintetična zdravila).

FITO-TM je podjetje, ki združuje metode sodobne fitoterapije in tradicionalne medicine. Za lajšanje težav promoviramo uporabo kakovostnih prehranskih dopolnil s sinergijskim učinkom.

Fitoterapija je veda, ki za lajšanje zdravstvenih težav ali za preventivo pred določenimi boleznimi uporablja dele zdravilnih rastlin oz. njihove izvlečke. Tradicionalna medicina je izraz, ki ga nekateri uporabljajo za tisti del zdravilstva, ki izhaja iz ljudskega znanja. Zato v podjetju FITO-TM ponujamo različna svetovanja in kakovostna prehranska dopolnila (izdelki podjetja Planet Ajurveda, 100 % naravna, ročno narejena mazila).

Kaj je kakovosten fitoterapevtski izdelek?

Za lajšanje zdravstvenih težav je pomembno je, da uporabljamo izključno visokokakovostna prehranska dopolnila priznanih certificiranih proizvajalcev, ki v svojih izdelkih ne uporabljajo npr. zmletega prahu cele rastline, marveč le rastlinske izvlečke standardizirane na ustrezno koncentracijo točno določene aktivne učinkovine iz katerih so izločene vse snovi, ki bi nam lahko škodovale.

Kaj je sinergijski učinek?

Sinergijski učinek pomeni medsebojno sodelovanje in dopolnjevanje. To pomeni, da fitoterapija izbira ustrezno kombinacijo aktivnih učinkovin, ki bodo to omogočile in se medsebojno dopolnjevale. Pri tem je pomembno, da se uporabijo učinkovine in koncentracije učinkovin, ki imajo znanstveno dokazano učinkovitost in hkrati ne povzročajo neželenih stranskih učinkov.

Kaj je pomembno pri pridelavi in predelavi zdravilnih rastlin iz katerih dobimo kakovosten fitoterapevtski izdelek?

Pri vzgoji rastlin se začne že pri rastišču. Zdravilne rastline se vzgajajo v posebnih, kontroliranih okoljih, brez uporabe pesticidov, umetnih gnojil ali gensko spremenjenih organizmov. Pomembna je sestava tal, pH, mikrolokacija rastišča, ipd. Pogoji žetve in nadaljna predelava so strogo definirani. Proizvodnja poteka v nadzorovanem okolju pod določenimi pogoji v skladu z najvišjimi standardi v sodelovanju z najboljšimi strokovnjaki. Le tako lahko zagotovimo, da bo uporabnik dobil kakovosten izdelek, ki bo izboljšal njegovo počutje.

V podjetju FITO - TM ponujamo:

Individualno svetovanje glede izbire rastlin in kvalitetnih prehranskih dopolnil za različne zdravstvene težave (z namenom, da se izognemo morebitnim stranskim učinkom v primeru, če že uporabljate sintetična zdravila).

Kvalitetna ajurvedska prehranska dopolnila podjetja Planet Ajurveda, narejena iz standardiziranih izvlečkov.

Delavnice izdelovanja rastlinskih pripravkov (mazila, sirupi, sinergične čajne mešanice).

Predavanja iz področja fitoterapije in tradicionalne medicine (Ajurveda).

V podjetju FITO - TM verjamemo, da je vsak posameznik sam svoj zdravnik. Če spremenimo način življenja, prehranjevanja, razmišljanja in čustvovanja, smo na pravi poti do povrnitve zdravja. Ajurveda je tista veja tradicionalne medicine, ki nas uči prav o tem – o ponovni vzpostavitvi ravnovesja. Če sledimo načelom ajurvede, lahko ravnovesje povrnemo v zelo kratkem času brez stranskih učinkov. Torej za povrnitev ravnovesja podpiramo in svetujemo upoštevanje ajurvedskih načel zato smo tudi uradni zastopnik ajurvedskih prehranskih dopolnil Planet Ajurveda.

Kaj je podjetje Planet Ayurveda

Podjetje Planet ajurveda je ustanovil dr. Vikram Chauhan z svojim inovativnim razmišljanjem. Dr. Chauhan je ajurvedski zdravnik z podiplomskim študijem iz področja: Zdravilne rastline, farmakologija in farmakognozija.

Izdelki, ki jih izdeluje podjetje Planet Ajurveda so 100 % naravni rastlinski izdelki. Njihova uporaba daje zelo pozitivne in učinkoviti rezultate. Razlog za uspešnost podjetja leži v učinkovitosti izdelkov in v samem delovanju dr. Chahana. V izdelkih se uporabljajo standardizirani izvlečki. Prav zaradi kvalitete in učinkovitosti so se izdelki Planet Ajurveda razširili po celem svetu. Planet Ajurveda daje veliki poudarek na izbiro prave vrste surovin in rastlin, ki se uporabljajo za proizvodnjo rastlinskih izdelkov. Planet Ajurveda ponuja veliko različnih izdelkov.

Podjetje Planet Ayurveda promovira uporabo naravnih zelišč in širi sporočilo "živeti blizu narave", da bi lahko imeli zdravo in srečno življenje.

Prednosti podjetja Planet Ayurveda

Podjetje uporablja veganske kapsule narejene iz rastlinske celuloze. Zato so izdelki Planet ajurveda tudi primerni za vegetarijance in vegane. Kapsule iz rastlinske celuloze omogočajo boljšo absorpcijo rastlinskega izdelka v telesu.

Vsi izdelki so kontrolirani na potenco, čistost in kvaliteto. Planet Ajurveda je v letu 2012 pridobila certifikat ISO 9001: 2008 za zagotavljanje kakovosti, uvoz in trženje ajurvedskih izdelkov.

Rastline se vzgajajo v provinci Serene ob vznožju Himalaje, na gorovju Lush na jugu Indije (Munnar), puščavi Rajasthan. Okolje pri vzgoji rastlin je ključnega pomena za čistost rastlinskih izdelkov. Podjetje Planet Ajurveda vzgaja zdravilne rastline in jih prideluje v "zelenem območju" blizu Himalaje. To področje ni obremenjeno z težkimi kovinami in drugimi škodljivimi elementi, poleg tega so vsi izdelki programa Planet Ajurveda na trgu EU preverjeni v skladu s strogimi merili EU glede težkih kovin (Arzen, Kadmij, Živo srebro, Svinec) in mikrobiologije (E.coli in Salmonella).

Planet ajurveda je GMP certificirano podjetje. Potrdilo o dobri proizvodni praksi (GMP) je skupek pravil, ki so potrebna za uskladitev s smernicami, ki jih priporočajo agencije, ki nadzorujejo odobritev in licenciranje za proizvodnjo in prodajo živil, zdravil in aktivnih farmacevtskih izdelkov. Te smernice zagotavljajo minimalne zahteve, ki jih mora izpolnjevati proizvajalec farmacevtskega ali živilskega proizvoda, da zagotovi visoko kakovost izdelkov in ne predstavlja tveganja za potrošnika ali javnost. Za vas kot stranko je to garancija, da kupujete visoko kakovostni izdelek. Poleg tega vsi izdelki, ki jih uvažamo v EU, izpolnjujejo strogo ureditev EU glede vsebnosti težkih kovin in mikrobiologije (Salmonella, E.coli).

Planet Ajurveda v svojih izdelkih uporablja standardizirane izvlečke najboljše kvalitete! Standardizirani rastlinski izvleček je postopek, ki določi točno določen delež aktivne sestavine. Najbolj očiten vidik standardizacije je zagotovljena vsebnost ene ali več aktivnih snovi ali markerskih spojin. Standardizirani ekstrakti ohranjajo kemijsko kompleksnost, značilno za rastlino in hkrati zagotavljajo zajamčene ravni pomembnih ključnih sestavin. Razlog za učinkovitost izdelkov Planet Ajurveda je preprost: standardizirani izvlečki ponujajo dosledne in ponovljive učinke in najvišjo stopnjo varnosti. Skladno s tem, standardizirani izvlečki dajejo boljše rezultate kot rastlina v prahu. Izdelki Planet Ajurveda, ki v kapsulah vsebujejo standardizirane zeliščne izvlečke, imajo številne prednosti pred izdelki, ki v kapsulah vsebujejo samo rastline v prahu:

Visoko kakovostni rastlinski izvlečki vsebujejo zajamčene ravni določenih spojin,

Rastlinski izvlečki širokega spektra vsebujejo znane aktivne sestavine in različne druge rastlinske sestavine,

Rastlinski izvlečki so podvrženi strogemu nadzoru kakovosti v vseh fazah pridelave in proizvodnje,

Izdelki programa Planet Ajurveda ne vsebujejo konzervansov, kemikalij, veziv, polnil, laktoze, sodium benzoat.