BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     031 365 458

0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Pehransko dopolnilo PAKET AMALAKI + TRIFALA KAPSULE

Hiter pregled

Zaprtost in prebavne težave.
Podpora prebavni funkciji.
Podpora pri pravilnem izločanju.
100 % organski izdelek!
Standardiziran izvleček najboljše kvalitete!
Primerno za vegetarijance in vegane!
Ne vsebuje kemikalij, konzervansov, škroba, dodatkov, umetnih barvil, kvasovk, veziv, polnil, laktoze, sodium benzoat!


35,80 €

Dostopnost: Na zalogi

Samo še 10 ostalih

Podrobnosti

Zakaj Amalaki in Trifala kapsule Planet ayurveda

100 % organski izdelek.

Čisti, standardiziran, visokokakovostni izvleček - od drugih podjetij se ločimo med drugim tudi v postopku določanja učinkovitega dnevnega odmerka. Tega določijo na podlagi potrebne količine aktivnih učinkovin iz zdravilne rastline in ne na podlagi teže suhega izvlečka rastline, pri katerem količina teh učinkovin lahko varira glede na letino.

Kapsule ne vsebujejo konzervansov, kemikalij, dodatkov, umetnih barvil, veziv, polnil, laktoze, sodium benzoat.

Kapsule so primerne za vegane in vegetarijance (kapsule so narejene iz rastlinske celuloze).

Zagotovljena kakovost. Nosilci standardov ISO in GMP. Kontrola v vseh stopnjah priprave.

Amalaki (Emblica Offcinalis)

Amla znana pod imenom Indijska kosmulja je zagotovo kraljica hranil. Je zelo okusen sadež, ki ima ugodne koristi za zdravje. Amalaki vsebuje 1094,53 mg askorbinske kisline na 100 ml svežega soka. Amalaki je svetovno najbolj znan užitni sadež, ki predstavlja najboljši naravni vir vitamina C.

Indijska kosmulja se v ajurvedi uporablja zelo široko. Najpogosteje se uporablja kot tonik za vračanje energije in moči. Zato ga tudi velikokrat uporabljajo športniki. Ker je močan antioksidant in vir naravnega vitamina C spodbuja delovanje imunskega sistema in ščiti telo pred različnimi infekcijami kot so prehlad, kašelj in alergije. Uporabljajo ga tudi kot tonik za lase,oči in kožo.

Vsem je znano, da je vitamin C eden od močnejših antioksidantov. Za njega lahko trdimo, da je »gorivo« za močan imunski sistem. Vitamin C ščiti celice pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. Naše telo vitamina C ni sposobno samo sintetizirati niti ga skladiščiti, zato ga moramo nenehno zagotavljati s pravilno prehrano.

Ajurvedske lastnosti: Vata - Pitta - Kapha +

Kakšno vlogo ima vitamin C v našem organizmu:

Evropska agencija za varnost hrane, EFSA, je za uporabo na živilih, ki so dober vir vitamina C, odobrila naslednje zdravstvene trditve:

- ima vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej

- ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil

- ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti

- ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca

- ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje dlesni

- ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože

- ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje zob

- prispeva k sproščanju energije pri presnovi

- prispeva k delovanju živčnega sistema

- prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju

- ima vlogo pri delovanju imunskega sistema

- ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom

- prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti

- prispeva k obnovi reducirane oblike vitamina E

- povečuje absorbcijo železa

100% standardiziran izvleček, vsaka kapsula vsebuje 500 mg izvlečka Emblica Officinalis 4: 1. Vegetarijanska kapsula iz rastlinske celuloze, ki vsebuje aktivni del.

Brez umetnih arom in barv, sladil, sladkorja, mleka, laktoze, soje, glutena, pšenice, kvasa. Ne vsebuje konzervansov, želatino in sodium.

Pakiranje: 60 kapsul.

Odmerjanje: 1 do 2 kapsuli enkrat ali dvakrat na dan po obroku z mlačno vodo.

Opozorila:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano, raznovrstno prehrano in druge dejavnike, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje (gibanje, pravilna prehrana ...). Uživanje prehranskega dopolnila je tako le eden od korakov k zdravemu življenju. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Shranjujte v hladnem in suhem prostoru. Shranjujte izven dosega otrok. Uporabno najmanj do konca datuma odtisnjenega na embalaži. Če ste noseči, če dojite ali jemljete druga zdravila se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. V primeru planiranega operativnega posega prekinite z uporabo vsaj dva tedna prej.

Proizvaja: 627, JLPL Industrial Area, Sector -82, mohall-140306 (Punjab) - India

Distributer: Fito-Tm, Marija Gorišek s.p.


TRIFALA KAPSULE

Trifala iz vidika Ajurvede:

Trifala je starodavna ajurvedska formulacija. Po ajurvedskih principih ravnotežje treh energij v telesu (Vata, Pitta, Kafa) pomeni zdravje, njihovo neravnovesje pomeni bolezen. Nepravilen življenjski slog in napačna prehrana vodijo v neravnovesje "Vata" in "Pitta" doše, ki povzročata kronično zaprtje in kislost. Trifala znižuje tako Vata kot Pitta došo, zato tudi lajša zaprtje na naraven način. Trifala je eden od najbolj uporabljenih naravnih odvajal. V ajurvedi jo uporabljajo za odstranjevanje "ame".

Beseda trifala dobesedno pomeni trije sadeži in je sestavljena iz treh enakih delov treh sadežev:

Amalaki (Emblica officianalis) vsebuje veliko vitamina C.

Haritaki (Terminalia chebula) podpira številne vidike prebavne funkcije. Poživlja prebavni ogenj. Pomaga pri uravnoteženju in ohranjanju pravilnega izločanja. Pomaga ohranjati prebavni trakt brez parazitov. Pomaga pri uravnoteženju prebavnih plinov. Pomaga vzdrževati črevesno funkcijo.

Bibhitaki (Terminalia bellarica) pomirja vse tri doše (Vata, Pitta, Kafa).

Ajurvedske lastnosti: Vata = Pitta = Kafa =

Pakiranje, sestavine, odmerjanje kapsul Trifala Planet Ajurveda:

100 % organski izdelek - pri vzgoji rastlin začnemo že pri rastišču. Rastline se vzgajajo v posebnih, kontroliranih okoljih, brez uporabe pesticidov, umetnih gnojil ali gensko spremenjenih organizmov. Pomembna je sestava tal, pH, mikrolokacija rastišča. Pogoji žetve in nadaljna predelava so strogo definirani. Proizvodnja poteka v strogo nadzorovanem okolju pod strogo določenimi pogoji v skladu z najvišjimi standardi v sodelovanju z najboljšimi strokovnjaki. Le tako lahko zagotovimo, da bo uporabnik dobil kakovosten izdelek, ki bo izboljšal njegovo počutje.

Čisti, standardiziran, visokokakovostni rastlinski izvleček.

Primerne za vegane in vegetarijance (kapsule iz rastlinske celuloze).

Ne vsebujejo kemikalij, konzervansov, škroba, dodatkov, umetnih barvil, kvasovk, veziv, polnil, laktoze, sodium benzoat!

Sestavine:: 100% standardiziran izvleček, vsaka kapsula vsebuje 500 mg mešanega izvlečka: 166,6 mg izvlečka 4: 1 iz plodov Amla (Emblica officinalis), 166,6 mg izvlečka 4: 1 plodov Haritaki (Terminalia chebula), 166,6 mg izvlečka 3: 1 iz plodov Bibitaki (Terminalia bellerica). Vegetarijanska kapsula iz rastlinske celuloze, ki vsebuje aktivni del.

Pakiranje: 60 kapsul, 500 mg čistega rastlinskega izvlečka v vsaki kapsuli, brez dodatkov.

Brez umetnih arom in barv, sladil, sladkorja, mleka, laktoze, soje, glutena, pšenice, kvasa. Ne vsebuje konzervansov, želatino in sodium benzoat.

Odmerjanje: 1 do 2 kapsuli enkrat ali dvakrat na dan z mlačno vodo.

Opozorila:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano, raznovrstno prehrano in druge dejavnike, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje (gibanje, pravilna prehrana...). Uživanje prehranskega dopolnila je tako le eden od korakov k zdravemu življenju. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Shranjujte v hladnem, temnem in suhem prostoru. Shranjujte izven dosega otrok. Uporabno najmanj do konca datuma odtisnjenega na embalaži. Če ste noseči, če dojite ali jemljete druga zdravila se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. V primeru planiranega operativnega posega prekinite z uporabo vsaj dva tedna prej.

Proizvaja: 627, JLPL Industrial Area, Sector -82, mohall-140306 (Punjab) - India

Distributer: Fito-Tm, Marija Gorišek s.p.

Dodatne informacije

Poreklo Indija