BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     031 365 458

0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Planet Ajurveda

KAJ JE PODJETJE PLANET AJURVEDEA ?

Podjetje Planet ajurveda je ustanovil dr. Vikram Chauhan z svojim inovativnim razmišljanjem. Izdelki, ki jih izdeluje podjetje Planet Ajurveda so 100 % naravni rastlinski izdelki. Njihova uporaba daje zelo pozitivne in učinkovite rezultate. Prav zaradi kvalitete in učinkovitosti ter delovanja dr. Chauhana so se naši izdelki razširili po celem svetu. Vikram Chauhan je dr. medicine, ajurvedski  zdravnik z podiplomskim študijem iz področja: Zdravilne rastline, farmakologija in farmakognozija. Farmakognozija je veda o zdravilnih rastlinah (pridelavi, predelavi, kontroli kakovosti, uporabi) in zdravilih rastlinskega izvora (proizvodnji, kontroli kakovosti in uporabi).

Planet Ajurveda daje veliki poudarek na izbiro prave vrste surovin in rastlin, ki se uporabljajo za proizvodnjo zeliščnih izdelkov. V izdelkih se uporabljajo standardizirani izvlečki.

Planet Ajurveda promovira zdrav življenski slog, uporabo naravnih zelišč ter širi sporočilo "živeti blizu narave", da bi lahko imeli zdravo in srečno življenje.

PREDNOSTI PODJETJA PLANET AJURVEDA

Podjetje uporablja kapsule narejene iz rastlinske celuloze.  Kapsule iz rastlinske celuloze omogočajo boljšo absorpcijo rastlinskega izdelka v telesu.

Vsi izdelki so kontrolirani na potenco, čistost in kvaliteto. Planet Ajurveda je v letu 2012 pridobila certifikat ISO 9001: 2008 za zagotavljanje kakovosti, uvoz in trženje ajurvedskih izdelkov.

Pri vzgoji rastlin začnemo že pri rastišču. Zdravilne rastline se vzgajajo v posebnih, kontroliranih okoljih, brez uporabe pesticidov, umetnih gnojil ali gensko spremenjenih organizmov. Pomembna je sestava tal, pH, mikrolokacija rastišča, ipd. Pogoji žetve in nadaljna predelava so strogo definirani. Proizvodnja poteka v strogo nadzorovanem okolju pod strogo določenimi pogoji v skladu z najvišjimi standardi v sodelovanju z najboljšimi strokovnjaki. Le tako lahko zagotovimo, da bo uporabnik dobil kakovosten izdelek, ki bo izboljšal njegovo počutje.

Rastline se vzgajajo v provinci Serene ob vznožju Himalaje, na gorovju Lush na jugu Indije (Munnar), puščavi Rajasthan. Okolje pri vzgoji rastlin je ključnega pomena za čistost rastlinskih izdelkov. Planet Ajurveda vzgaja zdravilne rastline in jih prideluje v "zelenem območju" blizu Himalaje. To področje ni obremenjeno s težkimi kovinami in drugimi škodljivimi elementi, poleg tega so vsi izdelki programa Planet Ajurveda na trgu EU preverjeni v skladu s strogimi merili EU glede težkih kovin (Arzen, Kadmij, Živo srebro, Svinec) in mikrobiologije (E.coli in Salmonella).

Planet Ajurveda je GMP certificirano podjetje. Potrdilo o dobri proizvodni praksi (GMP) je skupek pravil, ki so potrebna za uskladitev s smernicami, ki jih priporočajo agencije, ki nadzorujejo odobritev in licenciranje za proizvodnjo in prodajo živil, zdravil in aktivnih farmacevtskih izdelkov. Te smernice zagotavljajo minimalne zahteve, ki jih mora izpolnjevati proizvajalec farmacevtskega ali živilskega proizvoda, da zagotovi visoko kakovost izdelkov in ne predstavlja tveganja za potrošnika ali javnost.

Za vas kot stranko je to garancija, da kupujete visoko kakovostni izdelek. Poleg tega vsi izdelki, ki jih uvažamo v EU, izpolnjujejo strogo ureditev EU glede vsebnosti težkih kovin in mikrobiologije (Salmonella, E.coli).

Izdelki Planet Ajurveda so 100% organski izdelki, primerni za vegane in vegetarijance.

Izdelki ne vsebuje konzervansov, kemikalij, veziv, polnil, laktoze, sodium benzoat!

Ajurveda

Ajurveda temelji na univerzalnih zakonih narave in medsebojnih interakcij človeka z naravo. V nasprotju z zahodno medicino, ki velikokrat zdravi posledice bolezni, se ajurveda ukvarja tudi z odpravljanjem vzrokov nastanka bolezni na osnovi treh bioloških principov. Trije osnovni biološki principi, ki jih opisuje ajurveda, so znani tudi kot tri energije ali doše. Te tri energije najdemo v vseh živih stvareh in so odgovorne za zdravje ali bolezen. Njihovo ravnotežje pomeni zdravje ali harmonija, njihovo neravnovesje pomeni bolezen ali kaos. Te tri energije urejajo vse procese na vseh ravneh našega življenja. Te tri doše so:

Vata (eter in zrak)

Pita (ogenj in voda)

Kafa (zemlja in voda)

Naša prehrana, življenjski slog, naše obnašanje, naše emocije in celo sprememba sezonskega časa vplivajo na te energije. Glavni način zdravljenja v ajurvedi je ohraniti ravnotežje Vata, Pita in Kafa doš. K sreči imamo močna zdravila rastlinskega izvora, ki nam pomagajo na tej poti.