BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     031 365 458

0Item(s)
0 Items Košarica

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Standardizirani izvlečki

Standardizirani izvlečki

Ekstrakcija ali izvleček

Ekstrakcija je splošno uporabljena tehnika odstranjevanja določene učinkovine iz rastline. Izbira topila je zelo pomembna pri pripravi izvlečkov, ker je aktivna sestavina rastlin afiniteta za topila. Ekstrakti se pripravijo z ločevanjem topnih snovi iz rastlinskih drog z uporabo ustreznega topila, kot so alkohol, voda ali eter. Nastalo tekočino koncentriramo z uparjenjem, da dobimo tekoči ekstrakt ali zgostimo skoraj do suhega, da dobimo trdni ekstrakt. Odvisno od uporabljenega topila so izvlečki različno razvrščeni (npr. alkoholni, vodni...) 

Standardiziran zeliščni izvleček

Standardizirani zeliščni izvleček je postopek, ki določi fiksni delež aktivne sestavine. Na primer, standardni izvleček Withania Somnifera (Ašvaganda) vsebuje najmanj 1,5% vitanolidov. Koncept standardizacije ima velik vpliv na kakovost rastlinskih izdelkov. Standardizacija pomaga pri prilagajanju formulacije rastlin na določeno vsebino sestavine ali sestavin s terapevtsko aktivnostjo.

Najbolj očiten vidik standardizacije je zagotovljena vsebnost ene ali več aktivnih sestavin ali markerskih spojin.

Prednosti standardiziranih ekstraktov, ki se uporabljajo v formulacijah Planet Ajurveda

Standardizirani ekstrakti ohranjajo kemijsko kompleksnost, značilno za rastlino in hkrati zagotavljajo zajamčene ravni pomembnih ključnih sestavin.

Razlog za učinkovitost izdelkov Planet Ajurveda je preprost: standardizirani izvlečki ponujajo dosledne in ponovljive terapevtske učinke in najvišjo stopnjo varnosti. Skladno s tem standardizirani izvlečki dajejo boljše klinične rezultate kot surova rastlina.

Izdelki Planet Ajurveda, ki v kapsulah vsebujejo standardizirane zeliščne izvlečke, imajo številne prednosti pred izdelki, ki v kapsulah vsebujejo samo rastline v prahu:

visoko kakovostni rastlinski izvlečki  vsebujejo zajamčene ravni določenih spojin,

rastlinski izvlečki širokega spektra vsebujejo znane aktivne sestavine in različne druge rastlinske sestavine,

rastlinski izvlečki so podvrženi strogemu nadzoru kakovosti v vseh fazah pridelave in proizvodnje.