BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     031 365 458

0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

GYMNEMA SYLVESTRE (GURMAR) KAPSULE

Hiter pregled

100 % naravni izdelek, primerno za vegetarijance in vegane!
Ne vsebuje kemikalij, konzervansov, škroba, dodatkov, umetnih barvil, kvasovk, veziv, polnil, laktoze, sodium!


17,90 €

Dostopnost: Na zalogi

Samo še 18 ostalih

Podrobnosti

Latinsko ime– Gymnema sylvestre

Gurmar je divja ovijalka, ki izvira iz tropskih gozdov južne in osrednje Indije. V hindujščini pomeni "uničevalec sladkorja". Glavna učinkovina gurmarja je gimnemična kislina. Gimnemična kislina vpliva na naše receptorje za sladek okus (vsebuje peptid gurmarin), in sicer tako, da zavira njegovo zaznavanje. Hrana z veliko vsebnostjo sladkorjev ima nekaj časa po zaužitju gurmarja nekoliko nenavaden okus, to pa pomeni, da gurmar zmanjšuje hrepenenje po sladkem.

Gymnema sylvestrae (Gurmar) je divja ovijalka, ki izvira iz tropskih gozdov južne in osrednje Indije. V hindujščini pomeni „uničevalec sladkorja“ verjetno zato ker ubija okus po sladkem in podpira normalno raven sladkorja v krvi. Zelo je koristen za ljudi, ki prepogosto posegajo po sladki hrani. Gurmar je odlična pomoč za tiste, ki se borijo s prekomerno telesno težo. Odličen je za ljudi, ki so odvisni od sladkega okusa oziroma za tiste, ki težko premagajo hrepenenje po sladkem - takrat ga uživamo pol ure pred obrokom. Gurmar je dobra pomoč pri uravnavanju telesne teže - rahlo zavira apetit. Spremeni okus za nekaj časa - po zaužitju Gurmarja nekaj ur ne čutimo sladkega okusa - zaradi česar se omeji vnos sladkih živil. Glavna učinkovina Gurmarja je gimnemična kislina, ki spodbuja beta celice trebušne slinavke k izločanju inzulina, pospešuje njihovo regeneracijo ter znižuje absorpcijo sladkorja v kri. Gimnemična kislina vpliva na naše receptorje za sladek okus, in sicer tako, da zavira njegovo zaznavanje. Hrana z veliko vsebnostjo sladkorjev ima nekaj časa po zaužitju Gurmarja nekoliko nenavaden okus, to pomeni, da Gurmar zmanjšuje hrepenenje po sladkem. Ta sinergistični učinek delovanja Gurmarja je zelo ugoden za ljudi, ki imajo težave z povišanim sladkorjem. Gurmar zmanjšuje hrepenenje po sladkem, zmanjšuje apetit, podpira normalno raven sladkorja v krvi.

Pakiranje, sestava, doziranje kapsul Planet Ajurveda:

Sestava: 100% standardiziran izvleček, vsaka kapsula vsebuje 500 mg standardiziranega izvlečka Gymnema sylvestre R. Br. Asclepiadaceae (Gurmar). 10: 1 standardizirano na 26% gimnemične kisline.

Pakiranje: 60 kapsul, ena kapsula vsebuje 500 mg čistega izvlečka, ne vsebuje nobenih dodatkov.

Doziranje: 1 do 2 kapsuli enkrat ali dvakrat dnevno po obroku.

Priporočila: za najboljši učinek priporočamo istočasno uporabo z kapsulami KARELLA (Bittermelon) kapsulami.

Opozorila:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano, raznovrstno prehrano in druge dejavnike, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje (gibanje, pravilna prehrana...). Uživanje prehranskega dopolnila je tako le eden od korakov k zdravemu življenju. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Shranjujte v hladnem, temnem in suhem prostoru. Shranjujte izven dosega otrok. 

Dodatne informacije

Poreklo Indija